Леночка Ангелова: „Тази нощ зимата идва“

От тази вечер над региона започват валежи от дъжд като постепенно те ще преминават в сняг. В събота снеговалежа ще продължи, но няма да натрупа значителна снежна покривка, каза Леночка Ангелова началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана.

„За територията на балкана с височина над 1000-1200 метра е възможно снежната покривка да достигне 20 см, а в равнинната част от 5 до 7 см.“ – допълни още Леночка Ангелова.

Със снегът ще има и вятър, който ще създава усещането за още по ниски температури. В събота, неделя и понеделник сутрешните температури ще стигнат до -8 градуса. Към неделя валежите ще спират, а в началото на новата седмица ще преобладава слънчево време, но сутрешните часове остават мъгливи и студени.

Като цяло прогнозата за времето за януари и февруари е за по-топло време от обичайното за зимните месеци и с по-малко валежи.

В последното десетдневие на месец януари ще бъде без валежи от дъжд и сняг и с температури близки до нормалните за сезона, но по-високи от температурите през януари на 2017 година.

Вижте повече във видеото.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.