Сцена и нови детски площадки с пари от фонда за местни инициативи

Закупуване на носии, открита сцена, създаване на младежки клуб, строителство на детска площадка и кът за отдих са предложенията, които ще бъдат финансирани от фанда за местни инициативи на община Монтана. Той се администрира от Агенция за регионално развитие и бизнесцентър Огоста.

Днес кметът Златко Живков и председателят на фондация Агора Емилия Лисичкова връчиха договори за изпълнение на одобрените шест проекта от общо 26 представени. Разпределени са 16 464 лева, като 8 505 от тях осигурява община Монтана, а 7 969 фондация Агора.

Средства за закупуване на народни носии ще получат неформална гражданска група „Жеравица” , читалищата „Просвета 1928” в село Славотин и „Разум 1883” в Монтана.

Отпускат се 2994 лева на читалище „Кутловица 2011” за изграждане на детска площадка и кът за отдих, 2 500 лева на читалище „Стубла 2012” за открита сцена и 2495 лева на читалище „Йордан Цеков 1929” в село Винище за създаване на младежки клуб.

Бюджетът на фонда тази година ще бъде увеличен най-вероятно с 3000 лева, заради многото и различни предложения, внесени за разглеждане, уточни кметът Живков.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.