С 40 милиона лева ще разполага община Монтана за 2018

Честит празник! 127 години Монтана е град

40 милиона и 758 хиляди лева е рамката на проекто-бюджета на община Монтана на 2018 година. Това е с близо 4 милиона лева повече от миналата година.

Днес бе публичното представяне на приходите и разходите на средствата, с които ще разполага местната власт за управлението на града и селата. Те бяха представени детайлно от кмета Златко Живков с уточнението, че цифрите са индикативни и неокончателни.
21 милиона 110 хиляди лева общата държавна субсидия за делегирани дейности, местните приходи са 18 милиона 249 хиляди лева.

С 6,5 милиона лева ще бъдат финансирани основни ремонти на улици, тротоари, обществени сгради, църкви, паркинги, детски площадки, укрепителни съоръжения и паркове. Ще бъде закупена апаратура за комплексна съдова и неврологична диагностика, SMS-система за паркиране и две нови автобусни спирки.

В бюджета са заложени 20 хиляди лева за фонд „Ин витро” и 25 хиляди лева за безплатно пътуване на пенсионерите над 70-годишна възраст.

С 460 хиляди лева са планирани за изработване на иконостас и за иконопис на храм „Свети Дух” както и озеленяване на пространството пред него.

Списъците с обектите за инвестиции и закупуване на активи са направени по близо 20 предложения на различни обществени групи, отправени до кмета и до общински съветници.

На 21 януари проекто-бюджета ще бъде разглеждан в комисиите на Общинския съват. Тога ще бъде представен и списъка на средствата, с които Монтана ще разполага по европейски програми. На 29 януари е заседанието за гласуването на бюджета от Общинския съвет.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.