“Заедно в час” организира дискусия за образованието в Монтана

“Заедно в час” търси мотивирани кандидати за учители от Северозапада

Как трябва да изглежда училището в 21 век и как заедно да се работи за положителна промяна в най-важната сфера за успешно развитие на обществото в България – образованието. Това са основните теми на дискусията “Поведи промяната”, която ще се проведе на 23-ти януари в Монтана. Срещите са организирани от фондация “Заедно в час”.

“Заедно в час” е неправителствена организация, която работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование, независимо от своя социално-икономически произход и населеното място, в което е родено. Фондацията подбира, обучава и подкрепя професионалисти от различни сфери да станат учители на ученици, които имат най-голяма нужда от мотивация. По програмата на организацията преподават над 160 учители в 12 региона на България. В момента тече кампания за набиране на нови участници, които да влязат в училище от септември 2018 г.

Дискусията в Монтана ще се състои на 23 януари от 18:30 ч. в Общинския младежки дом. Поканени са всички мотивирани и ангажирани с темата образование хора, които вярват, че промяната в обществото зависи и от тях. “Заедно в час” иска да чуе техните идеи за това какво е нужно, за да може днешното образование да развива необходимите знания и умения у всяко едно дете.

В събитията ще участват учители по програма „Заедно в час“, които преподават в регионите Враца и Монтана, както и нейни възпитаници. В момента трима участници по програмата преподават в три училища в област Монтана – в гр. Лом, гр. Чипровци и с. Ковачица.

Присъствието на събитията е безплатно, но е необходима предварителна регистрация.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.