Отстъпки при подаване на онлайн декларации към НАП

174 000 клиенти на НАП са получили на електронната си поща напомняне, че срокът за ползване на 5% отстъпка за подаване на декларация за облагането на доходите изтича след 1 седмица – на 31 януари.

В имейлите приходната администрация уведомява и за променения ред за ползването на отстъпката през тази година. Електронни писма получиха всички клиенти на администрацията, които са декларирали електронен адрес пред НАП и са подали декларации за облагане на доходи през миналата година.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне, но не повече от 500 лв.

Допълнително условие за ползване на отстъпката е да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2018 г. Най-бързо и лесно по интернет декларация се подава с персонален идентификационен код.

Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите e 30 април тази година.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в интернет страницата на приходната администрация – www.nap.bg.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.