ГЕРБ: Ударно започва ремонт на пътища в монтанско (ВИДЕО)

Започва ремонт на три основни пътни артерии в област Монтана. Това съобщиха на пресконференция народните представители от Монтана на ПП „ГЕРБ“ Дилян Димитров, Ирена Димова и областният управител на Монтана Росен Белчев.

В края на февруари стартира цялостна реконструкция на пътя Монтана – Студено буче – Дъбова махала. Вече има определен изпълнител, до седмица ще бъде подписан и договора, а началото на ремонтните дейности ще започнат, при подходящи метеорологични условия. Стойността на ремонта е 15 милиона лева. Ще бъде положена изцяло нова настилка, пътят на места ще бъде разширен и укрепен, за да може да поеме засиления трафик на пътни превозни средства от Дунав мост 2.

В периода март-април започва и ремонт на пътя Монтана – Боровци. Това е единствената входно-изходна артерия на Монтана, която остана в лошо състояние. Финансирането идва от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Продължава и ремонта на пътя за Белоградчик през Митровци и Превала до границата с област Видин. За момента не се работи по него, заради неподходящите климатични условия. Дилян Димитров обърна внимание на факта, че асфалтираните до момента участъци не са в завършен вид, защото не е положен последния износващ слой асфалт.

ГЕРБ: Ударно започва ремонт на пътища в монтанско

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.