82-годишна лекарка лекува цяло бойчиновско село

82-годишна лекарка лекува цяло бойчиновско село

82-годишна лекарката д-р Иванка Коцева лекува жителите на бойчиновско село Владимирово. Тя е и най-старото джипи в област Монтана и вече почти 60 години се грижи за здравето на своите пациенти, които са стотици.

На 82 години д-р Коцева се чувства все още жизнена и готова да лекува и млади и стари. За нея няма почивен ден, няма и умора, разказва самата тя. Намираме я в кабинета й, който е в здравната служба в село Владимирово.

„Много нощи не съм спала, даже съпругът ми казва…ние не можем да издържим като теб. Прибирам се следобед от работа, вечеряла не вечеряла и ме извика някой.“, разказва д-р Коцева.

Във Владимирово живеят около 800 души и всички я търсят, от бебета до почти 100 годишни, споделят пациенти.

Анета е нейна пациентка от 48 години. Винаги й се е доверявала, както за нея, така и за децата й внуците й.

„Доволни сме от нея, въпреки възрастта, която е в момента. Познава цялото ми семейство, баща, дядо, внучетата ми и сме много доволни.“, допълва Анета от Владимирово.

През дългия стаж на доктор Коцева са минали хиляди пациенти. Работила и като акушерка. На година израждала по над 100 бебета. Лекувала и безнадеждно болни. За дългия си стаж като лекар, почти не е срещала болест, която да не е и чела в книгите.

Сега лекува, но опакована с яке и шал, защото няма кой да и запали печката в кабинета. Въпреки това пациентите не спират да влизат.

Доктор Коцева се зарича с шега, че ще продължи да работи докато я слушат ръцете, краката и главата.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.