Професионалният колеж в Монтана е все по-близо

Поредна стъпка за отваряне на професионален колеж в Монтана направи областният управител Росен Белчев заедно с представители на фирми в региона.

Своите предложения за специалности съответстващи на потребностите на работодателите от даден вид специалисти, както следва: „Компютърни мрежи”, „Автоматизирани и роботизирани системи”, „Екология и опазване на околната среда”, „Технология на облеклото”. Предложенията със специалностите вече са изпратени в Министерството на образованието.

Областният управител Росен Белчев допълни, че има утвърдени програми, по които се изучават дадените специалности. Степените на квалификациите са четири степени. В професионалния колеж ще се обучават до четвърта степен професионална квалификация.

Към настоящия момент е в ход съгласуване на проект на Наредба, която ще даде възможност придобитата в колежа професионална квалификация IV степен да бъде в последствие призната в обучителните програми на специализираните ВУЗ за получаване на квалификационна степен „Бакалавър”.

Повече за идеята вижте във видеото.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.