Пианисти и певци от Монтана – с награди от престижен конкурс

Пианисти и певци от Монтана – с награди от престижен конкурс

С 9 награди се завърнаха възпитаници на Обединена школа по изкуствата „Добри Христов” – Монтана, участвали в VІ Национален конкурс „Път към славата“ – София. Конкурсът се проведе от 2 до 4 февруари.

В него се съревноваваха в различни жанрове рекорден брой млади таланти – около 1400, сред които инструменталисти и певци от школата към Народно читалище „Разум”.

Трио „Анимато“ в състав: Михаела Генова и Теодора Димитрова (пиано) от класа на Нина Петрова, и Георги Александров – (ксилофон) от класа на Румяна Борисова, завоюваха ІІ награда, диплом и медал. Пианистката Нанси Колева бе класирана на ІІІ място в своята възрастова група.

Със същото отличие бе удостоена и талантливата пианистка Анна-Мария Асенова от класа на Марианна Цолова. Дипломи за висок професионализъм бяха присъдени на музикалните педагози на младите инструменталисти. Изпълненията в този раздел на конкурса оцени 3-членно жури: проф. Атанас Атанасов, проф. Йосиф Радионов и Пенчо Пенчев.

С медали се окичиха и певците от школата по изкуствата. На Ивет Николова от класа по пеене на Мариана Цолова бе присъдена ІІІ награда, диплом, бронзов медал и специалната награда Руския културно информационен център за изпълнение на руска песен.

Ученичките на Цветана Илиева – Силвия Николова и Анастасия Ангелова, грабнаха награди съответно за оригинален аранжимент и диплом за отлично представяне.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.