Жители на три села: „Умираме, нямаме транспорт“

Жители на три села, близо до Монтана останаха без никакъв обществен транспорт. Това са селата Крапчене, Липен и Стубел.

В Крапчене, хората разказаха за проблема на Народния представител от ГЕРБ Ирена Димова и потърсиха помощ и съдействие от нея. Основният им аргумент е, че те живеят в селата, но работят в Монтана и няма с какво да пътуват.

В Благово, жителите на селото се оплакали на депутатите, че личният лекар идващ в селото не им издава касови бележки. Подавали редица сигнали, но досега той не е санкциониран.

Друго, което мъчи хората там е пътищата в селото, които според тях са с дупки и трудно проходими. Над 10 души, жители на Благово са потърсили съдействие и затова, че не са взели рента, въпреки че имат сключен договор с фирма.

Депутатите се ангажираха да им съдействат и разговарят с арендатора.

Освен в Крапчене и Благово, изнесена приемна на Народните представители от ГЕРБ – Монтана Дилян Димитров и Ирена Димова имаше и в село Горно Церовене.

И в трите села, заедно с депутатите бяха и експерти от Дирекция “Социално подпомагане” – Монтана, Държавен фонд “Земеделие” – Монтана и представител на Общинска служба “Земеделие” към Областна Дирекция “ Земеделие” град Монтана.

Казусите на жителите, бяха от различно естество, но най-често задаваните въпроси, бяха от сферата на земеделието – за предстоящо финансиране в направление животновъдство и мерки за кандидатстване.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.