Минерална вода ще потече до месеци в Берковица

Община Берковица вече има подписан договор за строителство на минерален водопровод от сондаж при Минерална баня, с. Бързия до Минерална баня, гр. Берковица. Вече има и избран изпълнител.

Предвижда се изграждане на водопровод за минерална вода с обща дължина 7 786,28 метра.

Проектът на Община Берковица „Изграждане на водопровод за минерална вода от сондаж Минерална баня с. Бързия до Минерална баня гр. Берковица“ е на стойност 1 040 109,82 лв. Осигурено е съфинансирането на проекта в размер на 520 000 лв. чрез ПМС 260/2017 г.

Съгласно пилотната схема на инвестиционната програма „Минерални води“ предстои сключване на договор на Община Берковица с НДЕФ за осигуряване на 50 % от инвестицията.

По план през пролетта се очаква да започне строителството на водопровода. Тече процедура за ползване на минерална вода от Общината – проектиране и изграждане на обществена минерална чешма в района на парк „ Свети Георги Победоносец“.

Общината провежда кампания за информиране на бизнеса и гражданите за процедурите за ползване на минерална вода, както и за реда и начина за издаване на разрешително за водовземане и водопренос от водопровод за минерална вода от сондаж при минералната баня с. Бързия до минералната баня гр. Берковица.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.