Рибари и ловци излизат на протест пред прокуратурата

На 28.02.2018г. в 10ч. членове на ЦРОО, СЛРД „Огоста“, рибари, ловци и приятели от Монтана, София, Плевен, Враца, Перник и други се организират на протест пред сградата на Районна прокуратура и съда в град Монтана.

Те ще протестират затова, че има заловени бракониери от ИАРА над 10 пъти, които са все още на свобода. Според протестиращите се водят няколко досъдебни производства, по които няма движение от месеци.

Ето извадка от отвореното писмо пратено от организаторите на протеста:

Както знаете от около 1 година се води война между бракониери и риболовци, граждани, институции. Известни бракониери в района са залавяни над 10 пъти от ИАРА и Полицията в Областния град. Установени са административни нарушения за десетки хиляди левове. В момента се водят няколко досъдебни производства, по които няма движение от месеци. Размножителния период на рибите наближава, а крадците са все още на свобода. Искаме ги в затвора и далеч от водоемите! Наред е съдебната система да заработи! С това ще напомним и за крещящата нужда от законодателни промени и по-строги наказания за нарушителите!

Защото ни пука!

28.02 – 10ч. в Монтана

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.