Обновяват детската ясла в Живовския квартал (СНИМКИ)

Детска ясла №3 „Маргаритка“ в Живовския квартал ще бъде обновена по програма „Красива България“ на стойност 236 000 лева.

Сградата на детската ясла ще бъде изцяло санирана, ще бъде направена топлоизлолация и хидроизолация на покрива, както и ще бъде изградена нова мълниезащитна инсталация. За целта ще бъдат назначени и 15 трайно безработни лица от трудовата борса. Срокът за изпълнение на проекта е три месеца.

Половината от парите са осигурени от бюджета на Община Монтана, а другата половина е от Министерството на труда и социалната политика.

Основен ремонт на яслата не е правен от нейното построяване.

Миналата година е стартирал вътрешен ремонт на сградата на стойност 149 000 лева. С тези пари е обновена електрическата инсталация, направен е ремонт на помещенията и са подменени осветителни тела.

Реализираните проекти на община Монтана по проект „Красива България“ за последните няколко години са над 20. Сред тях са ремонтът на площад „Алеко Константинов“, фасадата на Младежкия дом и санирането на сградата на Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата“.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.