Важна информация за зимната обстановка в Берковица

Важна информация за зимната обстановка в Берковица
Снимка: община Берковица

Продължават снеговалежите в Община Берковица. Прогнозата на синоптиците е, че през целия ден ще продължи тежката метеорологична обстановка, поради, което е обявен и оранжев код за Област Монтана. Очакват се още по-голямо застудяване и интензивни валежи.

На територията на Община Берковица се извършва интензивно снегопочистване от 3:00 часа тази нощ. Общо 15 машини са включени в почистването на града и селата, което ще продължи до пълното почистване и спиране на снеговалежите. Няма откъснати села в общината – пътищата до тях са почистени и проходими.

Общинско мероприятие Комунални дейности също подпомага усилията на общината като 2 техни машини обработват тротоарите. В почистването са включени и служители на мероприятието, които чистят на ръка.

Без проблеми протичат учебните процеси във всички училища и детски градини. Общинският щаб по снегопочистването поддържа постоянна връзка с всички институции и кметове на селата.

Умоляват се всички жители на Община Берковица да се движат внимателно, тъй като сухият сняг е предпоставка за падания и счупвания.

От община Берковица напомняме на собствениците на търговски обекти и граждани да почистват от снега прилежащите им тротоари, без да го връщат върхи почистените вече улици.

Снегът да се събира на тротоарите или на зелените площи. В следващите часове предстои екипи от техническа служба към ОбА-Берковица да направят проверки и да дадат предписания на собствениците на търговски обекти, които не са си почистили прилежащите им тротоари.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.