Депутати посетиха изложение за лов и риболов в Залцбург

Членове на Комисията по земеделие към Народното събрание се присъединиха днес към зам.-министъра на земеделието и храните Атанас Добрев на изложението за лов на едър дивеч и риболов в Залцбург. Заедно проведоха редица срещи с цел популяризиране на страната ни като ловна дестинация.

Мястото на България е на това изложение, където има много ловци, които реално могат да бъдат привлечени да ловуват на наша територия, да похарчат средства у нас, които ще се използват за развитие на българския лов. Това каза Александър Сабанов, народен представител и член на Комисията по земеделие и храни в Народното събрание по време на изложението за лов на едър дивеч и рибарство в Залцбург.

Той отбеляза, че българският щанд е много добре изграден и на него се спират голям брой посетители. Особен е интересът към благородния елен, дивата свиня и други видове дивеч.

„За първи път изложението е толкова голямо и на такова високо ниво, а България се представя отлично на форума. Като членове на Комисията по земеделие се запознахме и с много представители на различни страни. Всички те изразяват опасение заради Африканската чума по свинете. Особено притеснение породи появата на заболяване и в Литва. В резултат на това немският министър на земеделието предприема мерки за превенция и 75% от популацията на дивите свине в страната трябва да бъде унищожена.“, каза Александър Сабанов.

Народният представител посочи, че за пръв път посещава изложението като член на Комисията по земеделие, но преди това още два пъти е идвал в Залцбург за ловното събитие. По думите му тазгодишното изложение е най-мащабното, а представянето на всички държави и фирми е много добро.

Тук е мястото и на български фирми да присъстват и да представят държавата ни редом с държавните предприятия, Изпълнителната агенция по горите и Министерството на земеделието, категоричен е Александър Сабанов.

Освен него, престижния ловен форум беше посетен още и от Ирена Димова, Адриан Райков, Бюрхан Абазов, Йордан Апостолов, Йордан Младенов и Запрян Янков.

ИЗТОЧНИКАгрозона