Разкриха две кражби – на нафта и теле

Полицията разкри две кражби станали в Чипровци и Николово.

При първата кражба, 43 годишен жител на Монтана подал сигнал в полицията, че между 05.02 и 15.02 някой е източил резервоарите на тежкотоварния му автомобил. Камионът се намирал в Чипровци. Крадецът пробил два отвора в резервоара и източил около 300 литра дизелово гориво. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия служители на Участък Чипровци са установили извършителите –К.В. на 18 г. от гр. Чипровци и 17 годишен от с. Мартиново.

Нанесената щета по данни на пострадалия е в размер на 700 лв. Материалите по случая предстои да бъдат докладвани на Районна прокуратура Монтана.

Другата кражба е станала в Николово. На 19.02.2018 г. неизвестен извършител прониква в кравеферма, собственост на фирма, представлявана от 42-годишен жител на гр. Монтана, и извършва кражба на мъжко теле. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят – криминално проявеният Д.И. на 44 г. от с. Пудрия, обл. Враца.

Откраднатото животно е намерено в гр. Вършец и върнато на собственика. По случая са работили служители на Участък „Огоста“ и РУ Вършец.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.