Започва ремонтът на пътя Дъбова махала – Монтана

Започва ремонтът на пътя Дъбова махала - Монтана

Подписан е договорът за рехабилитацията на още 30 км от път III-112 Дъбова махала – Монтана. Проектът лот 18 ще се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. Инвестицията е за над 15 млн. лв.

Строително-ремонтните дейности ще стартират при подобряване на метеорологичните условия.

През 2014 г. по ОП „Регионално развитие“ завърши основният ремонт на 4,4 км от пътя, които също са на територията на област Монтана.

През 2016 г. със средства от републиканския бюджет бяха ремонтирани още 10,5 километра от път III-112 Добри дол – Тополовец, в област Видин.

Третокласният път е основна връзка на селата Студено буче, Доктор Йосифово, Смирненски, Славотин и Дъбова махала с Монтана, Лом и Видин, както и с пристанище Лом и ферибота Видин – Калафат. Участъкът е алтернативен маршрут на път I-1 Видин – Монтана, част от коридор №4 от трансевропейската транспортна мрежа.

Проектът предвижда полагането на нова асфалтова настилка на 30 километра от пътя, ремонтирането на 5 мостови съоръжения и 3 кръстовища, нова хоризонталната маркировка, ограничителните системи и знаци.

Изпълнител на лот 18 е „КАРО-ПЪТСТРОЙ“ ДЗЗД, с участници: „КАРО ТРЕЙДИНГ“ ООД и „ПЪТСТРОЙ – 92“ АД. Стойността на договора е 14 771 886,54 лв. с ДДС. Строителният надзор ще бъде изпълнен от „РУТЕКС“ ООД. Техният договор е за 429 720 лв. с ДДС. Проектант и изпълнител на авторския надзор е „ТРАНСКОНСУЛТ-22“ ООД. Стойността на техния договор е 11 800 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение на рехабилитацията е 18 месеца.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.