Полицията спипа гладни и жадни апаши

В началото на месеца, в бойчиновското село Мърчево, в селскостопанска постройка беше направен отвор в тухлена стена и извършена кражба на 40 домашни кокошки, 13 пуйки и 1 тон фуражно зърно, собственост на 69-годишна местна жителка.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на кражбата са криминално проявените Б.Н./27 г./, 17-годишен и А.Ц./40 г./, и тримата от с. Габровница.

Част от животните са намерени и върнати на собственичката. Работата по случая продължава.

Други пък крадци били много жадни и между 26/27.02.2018 г. в гр. Монтана счупили стъкло на прозорец на къща, собственост на И.С./73 г./, проникнали вътре и извършили кражба на меден казан за варене на ракия с вместимост 100 литра, меден капак и лула, медна пръскачка, туба с 20 литра ракия и стари, ръчни и джобни часовници „Молния“.

Отнетите вещи са били оценени на обща стойност от около 1 000 лв.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия по „горещи” следи служители на Районното управление в Монтана установили извършителите – криминално проявените С.В./24 г./ от с. Габровница и 17-годишен от гр. Берковица.

Отнетите вещи са намерени, иззети и върнати на собственика. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Районна прокуратура Монтана.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.