Протестите на северозапада успяха! Изграждат магистрала до 2020

Протестите на северозапада успяха! Изграждат магистрала до 2020

Изграждат магистрала от Видин до София до 2020-2021 година. Процедурите за това се ускоряват. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков с протестиращите от Видин, Монтана и Берковица, които искат магистрала до Видин и тунел под прохода „Петрохан“. Срещата се проведе в Министерски съвет.

„Изграждането на два стратегически проекта – „Коридор 4 от Ботевград до Видин и тунел под Петерохан е приоритет за правителството. Инициативата на премиера беше навременна. Колегите искат гаранции за тези два проекта, тъй като обещанията до сега са били повече. Ще дадем времеви рамки за приключване на проекта до 2020-2021 г.

За нас пътят е приоритет, както и за региона. В Петрохан се извършват предпроектни проучвания. Той ще бъде изцяло с публично-частно пратньорство“, заяви регионалният министър.

В резултат на срещата и резултатите от нея протест утре – 3 март, няма да има. Това обяви Росица Кирова от гражданската инициатива.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.

ИЗТОЧНИКhttp://m.novini.bg/news.php?id=471077