Кмет дава голяма награда за залавянето на крадци

Кмет дава голяма награда за залавянето на крадци

Кметът на село Сталийска махала Цветан Цветанов-Петровката обяви награда от 3000 лв. за този, който даде достоверна информация за крадците влезли в кметството на селото и обрали касата.

Взломната кражба беше извършена през януари между 19 и 21. Неизвестен извършител взломил патронник на секретна брава на входната врата на кметството и 2 вътрешни врати. След това проникнал в кабинета на кмета, откъдето извършил кражба на метална каса с размери 90/60/60 см., съдържаща боен пистолет ,,Валтер-Р99″ 9х19мм, с пълнител, зареден с 16 патрони, собственост на 57-годишен жител на същото село.

След като повече от месец време полицията не разкрила извършителите, 57-годишният кмет проявил самоинициатива в помощ на разследването. От кметството направили и разлепили листовки с текст:

„На вниманието на гражданите на Република България! Обявява се награда от 3000 лв., за който даде достоверна информация за откриване на престъпниците, дръзнали да влязат с взлом в кметство с. Сталийска махала. GSM за връзка: 0879 811 988. Анонимността е гарантирана! Благодарността и наградата ще бъде връчена лично от кмета на селото. Нека заедно да спрем престъпността! С общи усилия да намерим извършителите, посегнали на касата с гербовия печат на Република България в най-престижната институция на селото!“

Цветанов е втори мандат кмет от ГЕРБ на селото, а семейната му фирма от години се занимава успешно със земеделски бизнес.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.