Полицията с акция срещу контрабандата на тютюн

Полицията с акция срещу контрабандата на тютюн

На 07.03.2018 г. след сигнал в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР Монтана е извършена полицейска проверка в къща в гр. Вълчедръм, обитавана от О.Г. на 53 г.

При проверката са намерени и иззети 400 къса цигари от марката „Wilson“, 40 къса цигари от марката „Fortuna“, 50 къса ръчно направени цигари и 2,7 кг насипен тютюн, без български акцизен бандерол. кцизните стоки са предадени доброволно от О.Г. По случая е заведена преписка в ОДМВР Монтана.

Отново на 07.03 около 12,00 ч. в с. Лехчево при извършена проверка в имот, собственост на Д.Й. на 53 г., живеещ на адреса, е намерен 0,7 кг ситно нарязан насипен тютюн, без български акцизен бандерол. Тютюнът е предаден от Д.Й. и е на съхранение в Участък Бойчиновци.

Същия ден, отново служители на Участък Бойчиновци са извършили проверка в дома на Д.Г. на 69 г. от с. Портитовци, при която са намерени 6 полиетиленови плика, съдържащи общо 3 кг ситно нарязан тютюн, за който не е заплатен акцизен данък. Акцизните стоки са иззети.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.