Песен на „врабче” от Монтана ще се завърти по радиото

Песен на „врабче” от Монтана ще се завърти по радиото
Катерина Еленкова

Песента „Стоя и чакам” на 18 – годишната Катерина Еленкова е сред финалистите на Националния конкурс за авторска песен на млади творци, организиран от Rockschool и Drooble, заедно с фондация „Америка за България“.

Наградата е безплатен професионален студиен запис.

Талантливата Кати, която е възпитаник на вокално студио „Детски смях” при Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата” в Монтана е сред 17 – те избрани от цялата страна.

В конкурса тя участва с любителски клип, в който представи авторската си песен „Стоя и чакам“, като си съпровождаше с китара.

Очаква се тази пролет нейната песен да се завърти по родните радиостанции, сред които Jazz FM, BNR, Z-Rock, Radio Varna и други.

В края на миналата година Кати спечели и специалната награда на международния фестивал – Pleven Guitar Festival, в категорията „Китара и глас“. Там тя изпълни три авторски песни – „Стоя и чакам“, „Symphony of living“ и „Някъде там”.

Само преди дни Катерина спечели втора награда на конкурса „Песенна палитра” в гр. Карлово, където се представи с двете си авторски български песни.

В този конкурс за изпълнители на популярна песен Емели Римпева се класира трета при най-големите участници, а в четвърта възрастова група Жанета Пейна също зае третото място.

Първо място безапелационно при вокалните формации 14 – 18г. възраст спечели вокална група „Детски смях”, а наградата им връчи Руми Иванова – вокален педагог на победителите в Х фактор „4 magic”, която бе членна журито.

Над 300 певци на възраст от 5 до 18 г. , от 51 вокални школи в страната се състезаваха в конкурсната програма. Изпълненията им оценяваше жури в състав – композиторът Хайгашод Агасян- председател, композиторът Светослав Лобошки, Руми Иванова и певците Нора Караиванова и Георги Янков.

Rockschool е музикално рок училище – школа.
Drooble е сайт, който е само за музика и основната му идея е да обединява и свързва музиканти от цял свят. Той е идея и инициатива на създателите на Rockschool.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.