Чакаме китайци за празника на Монтана

Чакаме китайци за празника на Монтана

Монтана подписа мемурандум за разбирателство с китайския град Инчуан, център на провинция това е 12 чуждестранен партньор на общината, съобщи кметът Златко Живков след завръщането си.

Инчуан е град в северноцентрален автономен район с 2000 годишна история. Той е традиционен търговски и административен център на провинция Нинся Хуей.

Градът е пример за това как се използват новите технологии в повечето сфери на обществения живот.

Кметът Живков сподели силното си впечатление от организацията на администрацията, реда, дигитализацията и напредъка в китайския град.

Като невероятно определи разитието на хранително вкусовата промишленост, най-вече в производството на продукти от растението годжи бери, както и промоцирането му на световния пазар.

Българите са посетили много предприятия различна промишленост, сред които фабрика за преработка на кашмир и изработване на дрехи от скъпата вълна. В друга шивашка фирма са наблюдавали изцяло дигиталнзирана технология за изработване на костюм от световен бранд за 30 минути.

Монтана ще отправи покана до новите си китайски партньори за гостуване по време на празника на града – деня на Свети дух на 28 май.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.