123 акта и 158 фиша написаха полиците само за седмица

123 акта и 158 фиша написаха полиците само за седмица

Полицейската операция за контрол на пътното движение е проведена в седмицата от 12 до 18 март на територията на всички държави-членки на европейската организация.

В рамките на операцията пътните полицаи са следили за използването на обезопасителни колани от пътниците и водачите на МПС, на каски от водачите и пътниците на мотоциклети и на обезопасителни столчета в колите при превозването на деца.

На територията на област Монтана са извършени проверки на 585 МПС. При пътния контрол са проверени 452 МПС с пътници на предните седалки, 44 МПС с пътници на задните седалки, 31 МПС, превозващи деца и 3-ма мотористи.
Установени са 68 нарушения от водачите и пътниците.

От установените 68 нарушения – 62 са извършени от водачи, 6 – от пътници на предните седалки. 67 от нарушителите са възрастни.

При извършения контрол по безопасност на движението през седмицата полицейските служители са установили още 290 нарушения на закона за движение по пътищата, за които са съставени 123 акта и 158 фиша.

Заловени са 7 неправоспособни водачи и 1 водач, седнал зад волана след употреба на алкохол. Регистрирано е едно тежко пътно-транспортно произшествие, с 2-ма ранени граждани.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.