С много събития отбелязваме Деня на театъра в Монтана

Драматичен театър - Монтана

По традиция монтанският драматичен театър ще отбележи 27 март – Международния ден на театъра.

Основният акцент в програмата на театъра за новата седмица е премиерата на „Мистерията Дон Жуан“ на 27 март от 19,00 часа – най-новото заглавие в репертоара на Драматичен театър – Монтана.

В основата на представлението стои пиесата от Анатолий Крим „Завещанието на целомъдрения женкар“.
Монтанският театър беше първия в страната, който представи на българската публика драматурга Анатолий Крим и неговата пиеса.

Днес, десет години по-късно, Монтана отново ще занимае публиката с проблемите на Дон Жуан. Но, днешния прочит на пиесата е по-различен, по-аналитичен и различен от наложените шаблони.

Днес „Дон Жуан“ е по-стар, по-мъдър, по-целеустремен, дори донякъде и отнесен в сферата на философията. Днешния Дон Жуан, дори и по-стар, разкрива напълно своята душа пред публиката.

Режисьор на „Мистерията Дон Жуан“ е Минчо Събев, художник е Тодор Деков. В пиесата участват: Любомир Бояджиев, Тихомир Иванов, Димитрина Проданова и Асен Таков.

В допълнение на програмата на 29 и на 30 март от 18,00 часа ще бъде играна пиесата от Валентин Красногоров „Срещи в сряда“ в Якимово и Всиловци.

Финал на празничната седмица ще постави излъчването по телевизиите в края на месеца на пиесата „Кой ми сви панталоните“ с режисьор Георги Стоилов.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.