Мъж загина на място, съдят шофьора ударил го челно (СНИМКИ)

Мъж загина на място, съдят шофьора ударил го челно

След като употребил доволно количество бира и ром в село Благово, 37 -годишния В. Богданов седнал в колата и тръгнал за Монтана.

Богданов се движел с висока скорост, като на пътен участък км 96+000 управляваният от него автомобил навлязъл в насрещното платно. В същата лента в онзи момент се движел лек автомобил „Ланчия“, в който след приключване на работния ден пътували трима мъже.

Другият водач, виждайки, че срещу него се движи кола, с цел избягване на челен удар предприел спасителна маневра – завъртане на волана надясно, но не успял да избегне сблъсъка.

В резултат на тежкото пътнотранспортно произшествие водачът на „Ланчия“, вследствие на получената множествена черепно-мозъчна и гръдно-коремна травма, починал по пътя за болнично заведение. На другия пътник била причинена средна телесна повреда – коремна травма и счупване на ключица.

Богданов отказал на пристигналите на място служители на пътна полиция да му бъде извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство. Той отказал да му бъде връчен талон за медицинско изследване на кръвта, държал се грубо и арогантно, за което му били съставени актове за административно нарушение.

Инцидентът се случва на 03.01.2017 г, около 18 ч. Повече от година по-късно Окръжна прокуратура – Монтана е предала на съд В. Богданов (на 37 години), предизвикал в пияно състояние пътнотранспортно произшествие, отнело човешки живот и причинило средна телесна повреда на друг пострадал.

От заключението на извършената по досъдебното производство автотехническа експертиза е видно, че непосредствената причина на реализираното ПТП е превишената скорост на движение на лекия автомобил, управляван от обвиняемия – 128.04 км/ч, при максимално допустима 90 км/ч., безпричинното му навлизане в насрещната лента, както и употребата на алкохол.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.