Пиян дядо катастрофира в Монтана

Добре почерпен дядо катастрофира с лек автомобил „Пежо 205“ в Монтана на ул. „Неофит Рилски“.

Вчера около обяд в полицията е получен сигнал за транспортно произшествие. На място полицаите установили З.Й. на 73 години от Монтана.

Проверката с дрегер отчела 2,04 промила алкохол в издишания от водача въздух. На нарушителя е съставен акт и издаден талон за медицинско изследване. Отказал е кръвна проба. При ПТП-то няма нанесени значителни материални щети. По случая е образувано бързо производство.

С близо два промила алкохол в кръвта седнал зад волана И.И. на 45 години от Медковец. Снощи, към 19 часа, мъжът бил забелязан от своите съселяни, че сяда да кара пиян лек автомобил „Ауди 80“ с монтанска регистрация.

Хората сигнализирали в полицията, които час по-късно спрели за проверка И.И. на ул. „Хан Аспарух“ в Медковец. Проба за алкохол отчела 1,91 промила. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване. Той е отказал кръвна проба и е приел показанията на техническото средство.

За 0,52 промила алкохол полицаите са свалили моментално номерата на автомобила, шофиран от 68 годишен мъж. Снощи към 23,15 на ул.“Д. Станчев“ в гр. Вършец е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Поло“ с монтанска регистрация, с водач А.Й./68 г./.

Пробата с дрегер отчела 0,52 промила алкохол в издишания от водача въздух. Иззети са и двете регистрационни табели. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Той се е явил в ФСМП, където е дал кръвна проба.