Наглеци обраха църквата в ломския квартал Боруна

Наглеци обраха църква в Лом

Наглеци обраха православния храм „Св. Никола Стари“, който се намира в ломския квартал Боруна.  Кражбата е станала на 01.04.2018 г. между 12,00 ч. и 18,00 ч.

Неизвестни извършители са демонтирали стъкло и са проникнали в църквата, откъдето са задигнали от касата на храма сумата от 225 лева. Откраднати е неизвестна сума пари на монети от кутията за дарения.

Местопроизшествието е посетено и е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Лом.

Полицията съобщава за още две кражби в ломско.

В дните межу 01.01. и 01.04.2018 г. в с. Сливовик неизвестен извършител с твърд предмет демонтирал елемент от метална решетка и взломил прозорец на къща, собственост на 81-годишен жител на гр. София. От къщата е извършена кражба на 2 медни пръскачки и меден котел с вместомост от 30 литра. От селскостопанска постройка в двора на имота са откраднати 2 дървени греди с дължина от 3 метра и 7 летви.

В дните между 01.03. и 01.04.2018 г. в бивше предприятие за млечни продукти в гр. Лом, собственост на фирма, неизвестен извършител демонтирал халка на катинар, проникнал в стая, обособена като трафопост, и направил опит да извърши кражба на електрически трансформатор за високо напрежение. Местопроизшествието е посетено и е извършен оглед. Стойността на нанесената щета е в процес на изясняване.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.