Изтича срокът за конкурса „Тъпан бие, хоро се вие”

Остава по-малко от месец до крайния срок на международния конкурс „Тъпан бие, хоро се вие”, организиран от Община Монтана.

В конкурса могат да участват деца и юноши в две възрастови групи – от 7 до 11 години, и от 12 до 15 години. Темата тази година е “Музиката и танците на моя народ”.

Конкурсът е съпътстваща изява на Международните празници на духовите оркестри “Дико Илиев” и организаторите ще се радват на детски творби, отразяващи тази тема, както и на творби от български деца, живеещи в чужбина.

Първите рисунки за конкурса, пристигнаха от Белорусия, България, Испания, Словакия, Словения, Русия, Тайван, Тайланд, Хърватска, Узбекистан, Украйна, Шриланка. Те рисуват по темата „Музиката и танците на моя народ”.

Български деца от Асеновград, Вълчедръм, с. Долно Камарци (област София), с. Змеица(област Смолян), Карнобат, Куртово Конаре, Павликени, Раковски, Севлиево, с. Сотиря (област Сливен), София, Софрониево (област Враца), с. Якимово (област Монтана) също изпратиха свои творби.

Община Монтана очаква на своя адрес – ул. „Извора” 1, произведенията на талантливи художници на възраст от 7 до 15 г. до 1 май.

Изложбата на победителите ще бъде открита в зала „Кутловица” в първия ден на фестивала. Тазгодишното му издание ще се състои в периода от 8 до 10 юни.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.