Първа копка на пътя Монтана – Дъбова махала (ВИДЕО)

Стартира рехабилитацията на близо 30 км от изграждането на третокласния път Монтана – Дъбова махала. Още във вторник започват реално действията по участъка от околовръстния път на Монтана до началото на село Дъбова махала. Няма да се затваря пътя изцяло докато текат ремонтните дейности.

Третокласният път е основна връзка на селата Студено буче, Доктор Йосифово, Смирненски, Славотин и Дъбова махала с Монтана, Лом и Видин, както и с пристанище Лом и ферибота Видин – Калафат. Участъкът е алтернативен маршрут на път I-1 Видин – Монтана, част от коридор №4 от трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T).

На символичната първа копка присъстваха директорът на дирекция „Изпълнение на проекти по ОПРР 2014-2020 и по програмите за териториално сътрудничество на ЕС в Агенция „Пътна инфраструктура“ Николина Чапанова, директорът на Областно пътно управление – Монтана Ивайло Спасов, представители на строителя, надзора, областния управител на Монтана Росен Белчев, народните представители от ГЕРБ Дилян Димитров и Ирена Димова, кметове и жители от района.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.