52 катастрофи в Монтанско само за месец

Пиян с БМВ удари друг, двама са пострадали

52 катастрофи, от които 11 тежки, са регистрирани на територията на област Монтана през март. При пътните злополуки са ранени 11 граждани. Добрата новина в тази черна статистика е, че загинали няма.

При извършване на контролна дейност през месеца пътните полицаи са установили 1 415 нарушения на правилата за движение по пътищата. Съставени са 499 акта, 299 фиша и 496 електронни фиша.

496 водачи са глобени за нарушения на скоростта, 244 водачи са получили актове и фишове за неправилно спиране и паркиране. 115 от проверените са били с нередовни пътни документи.

80 са нарушителите, неспазили предимство. 62 са глобени за неизползване на обезопасителен колан или каска, 59 шофьори са седнали зад волана на технически неизправни МПС, 42 са се движили неправилно движение по пътното платно. 24 са употребилите алкохол до 1,2 промила и 12 – над 1,2 промила.

Петима водачи са отказали да бъдат проверени с техническо средство за употреба на алкохол. Четирима са шофирали след употреба на наркотични вещества. 16 водачи са глобени за ползване на мобилен телефон по време на управление на МПС.

През месеца са заловени 23 неправоспособни водачи. 28 са шофирали автомобилите си без платена задължителната застраховка „Гражданска отговорност”. Установени са и 192 други нарушения на закона за движение по пътищата. Служителите на сектор „Пътна полиция” са наложили 97 принудителни административни мерки.

На 18 водачи временно са отнети шофьорските книжки. 48 пътни превозни средства са спрени временно от движение заради техническа неизправност, липса на застраховка „Гражданска отговорност”, употреба на алкохол и наркотици и неплатени винетни стикери. Прекратена е регистрацията на 28 МПС – на 19 по чл. 171, т. 2а, б. „а“ и на 9 – по чл. 171, т. 2а, б. „б“.

През месеца са проведени 12 специализирани полицейски операции по безопасност на движението и 4 – по метода „Широкообхватен контрол”.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.