Монтана допълва статистиката с автобусните катастрофи

Монтана допълва статистиката с автобусните катастрофи
Снимка: montana24.net

Едно младо момиче загина на път за вкъщи, а десетки бяха ранени, след като автобусът, в който пътуваха, излезе от пътя и се обърна в канавката.

Автобусът пътува от София към Белоградчик. На 3 май, 2017 година към 19, 30 на главен път Е79 край монтанското село Смоляновци на завой, тир с турска регистрация се удря в задната част в идващия насреща автобус.

При удара автобусът се обръща и пада в дере, дълбоко над два метра. 21-годишното момиче изхвръква през стъклото на автобуса и умира на място.

Над десет линейки откараха всички дванадесет ранени в монтанската болница. Сред тях имаше и бременна жена в осмия месец. На нея и беше направено спешно секцио и бебето беше извадено.

Другите пострадали бяха настанени в различни отделения, с различни наранявания – счупвания на бедро, ребра, прешлени и други травми.

Пробата за алкохол на шофьора на турския тир беше отрицателна. Окръжна прокуратура Монтана му повдигнa обвинение.

Шофьорът e обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.

По първоначални данни тежкотоварният автомобил се е движел с несъобразена скорост и при навлизане в десен завой ремаркето е поднесло и е ударило странично идващия насреща автобус по линията София – Белоградчик.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.