Депутатът Ирена Димова на визита в Брюксел (СНИМКИ)

На парламентарно заседание в Брюксел, взе участие народният представител от ГЕРБ – Монтана Ирена Димова, която е в Комисията по земеделие и селските райони.

Депутатът Ирена Димова на визита в Брюксел

На парламентарно заседание в Брюксел, взе участие народният представител от ГЕРБ – Монтана Ирена Димова, която е в Комисията по земеделие и селските райони.

По време на конференцията, бяха представени основните приоритети на Българското председателство на Съвета на ЕС в сектора на земеделието и дебата относно бъдещето на Общата селскостопанска политика след 2020г.

Европейската политика на България в сектора, бе представена от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, той изтъкна, че Българското председателство проведе серия от дебати в рамките на заседания на Съвета на ЕС по земеделие.

Темата на дебатите бе приемането на Заключенията на Председателството на 19 март, които бяха подкрепена от мнозинството държави членки. Заключенията имат за цел да подпомогнат и насочат ЕК при изготвяне на пакета от законодателни предложения за обща селскостопанска политика.

След работната среща българската делегация, присъства и на риболовно изложение в Брюксел, Белгия. „BRUSSELS SEAFOOD SHOW“ е най-големият международен търговски панаир за морски дарове, риби и рибни деликатеси.

Той привлича купувачи и доставчици на пресни и замразени морски дарове и риби, производители на опаковки, рибни продукти и оборудване. Изложителите са повече от 1 700, от над 75 страни, посетителите идват от 150 различни страни.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.