Хванаха крадците на кметства в областите Монтана и Видин

Криминалисти от Монтана и Видин задържаха извършители на множество кражби

Неизвестни пребиха мъж и жена от Владимирово

Престъпните посегателства били от кметства и магазини в населени места в Северозападна България.

В резултат на прецизни оперативни действия на криминалисти от Монтана и Видин са установени извършители на множество кражби.

С постановление на Районна прокуратура Монтана днес е наложена 72-часова мярка за задържане на Д.В./41 г./ от с. Смоляновци, с криминални регистрации в полицията и осъждан. Вчера той бил задържан от служители на РУ – Монтана в населено място в близост до града, след като в сряда в сутринта избягал от полицейски патрул, пристигнал на сигнал за кражба в магазин в Монтана.

Служителите на реда установили на местопроизшествието и П.В./34 г./ от Монтана, също с криминални регистрации и осъждан. След изтичане на 24 – часовото му задържане, днес е задържан на територията на РУ-Белоградчик.

При извършения оглед полицейските служители открили разбит патронника на вратата на магазина, а на около 50 метра от магазина намерили лек автомобил „Ауди“ с монтанска регистрация, собственост на избягалия Д.В.

В канал в близост до автомобила намерили изхвърлени две отвертки, метален водопроводен ключ, чифт ръкавици и част от дървен клон с прикрепена част от патронник, служеща за заключване. Предстои да бъде поискана постоянна мярка за задържане на Д.В./41 г./. Разследващи и криминалисти от РУ – Монтана продължават работата по доказване на престъпната му дейност. Действията се извършват под надзора на Районна прокуратура Монтана.

Разследващи полицаи и криминалисти от Видин работят по доказване съпричастността на П.В./34 г./ и Д.В./41 г./ към престъпни посегателства, осъществени през месец април на териториите на общините Ружинци и Чупрене, област Видин.

В заложна къща в Монтана, полицията е открила и иззела телевизора – обект на кражба от кметството в село Протопопинци.

Под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Белоградчик продължава работата по образуваните за кражбите във Видинско досъдебни производства.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.