Мъж намушка с нож 29 пъти майката на детето му в Габровница

Един е с прободен бял дроб след бой в Горно Церовене

Обвиняемият А. (на 22 години) живял на съпружески начала с непълнолетната Г.Цв. в с. Малорад. Двамата имали дъщеря, родена през м. септември 2016 г.

Мъжът често се напивал и упражнявал физическо насилие върху Г.Цв., не осигурявал средства за прехрана, поради което майката с детето често гладували. По тази причина тя неколкократно се връщала в дома на близките си в с. Габровница, а след известно време се прибирала обратно при обвиняемия.

Около седмица преди инцидента Г.Цв. взела със себе си малолетната си дъщеря и отново отишла при майка си. След напускането на дома му в с. Малорад мъжът често й звънял по телефона, като настоявал тя да се прибере при него.

Късно вечерта на 19.08.2017 г. обвиняемият А. дошъл в къщата, в която живеела Г.Цв. с детето, и поискал да разговарят навън. Двамата седнали на пейка на терасата за известно време, като жената категорично отказвала да се върне при него. Когато тя влязла в къщата, за да успокои разплакалото се дете, той я последвал.

Между двамата възникнала свада, провокирана от обвиняемия , който смятал, че тя има връзка с друг мъж. Той се нахвърлил върху пострадалата, бутнал я и започнал да й нанася силни удари с юмруци в областта на главата и с нож, намерен от него в помещението.

Майката на Г. Цв. чула викове и влязла в стаята, като носела бебето в ръцете и в същото време се опитвала да защити дъщеря си. Обвиняемият я съборил на пода, след което насочил ножа срещу детето.

Жената успяла да се отскубне, избягала в коридора, където била застигната от него. Уплашена за живота на внучката си, тя затиснала врата на стаята от вътрешната страна, за да попречи на А. да се върне и да го нарани.

Цв.А. нанесъл 29 удара с нож на майката на детето си и множество с юмруци в областта на главата, шията и гръдния кош. В резултат пострадалата получила множествена травма, прободно-порезно нараняване в областта на десния бял дроб, кръвоизливи и остро обезкървяване на вътрешните органи.

След тези действия обвиняемият започнал схватка с влезлия в къщата дядо на жената, след което избягал, а по-късно се предал в полицията.

От множеството травми Г.Цв. починала в линейката на пристигналия екип на спешна медицинска помощ.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото срещу обвиняемия за убийство Цв.А.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.