Малки полицаи от Берковица заеха 5-то място в Национално състезание

Малки полицаи от Берковица заеха 5-то място в Национално състезание

Доброволците от Първо ОУ „Никола Й. Вапцаров” – гр. Берковица заеха 5-то място в генералното класиране на първото национално състезание на Детските полицейски управления в страната. Спортната надпревара се проведе на 26 април в Национална спортна академия „Васил Левски“ – гр. София.

23 отбора от Областните дирекции на МВР от цялата страна премериха сили в три дисциплини – „Полицейска лична защита“, „Безопасност на движението по пътищата“ и „Оказване на първа долекарска помощ“.

Освен пето място в общото класиране, отборът на Първо ОУ „Никола Й. Вапцаров” – гр. Берковица се класира на трето място в дисциплината „ Безопасност на движението по пътищата”.

По време на състезанието организаторите от ГДНП бяха подготвили и специална програма с демонстрации за децата. Те наблюдаваха отблизо да видят как действат служителите от СОБТ, които демонстрираха как се залавят терористи и как се обезврежда взрив.

Демонстрация по оказване на долекарска помощ и реакция на структурите на Пътна полиция при пътен инцидент представиха доброволци от БЧК, заедно с пътни полицаи. Най-голям интерес у децата предизвика срещата с четириногите помощници на полицаите – кучетата и конете.

Програмата „Детско полицейско управление“ е с двегодишна история. В момента Детски полицейски управления има към всички Районни управления на МВР в страната.

В тях се обучават деца от 8 до 12 години. Те усвояват знания и умения по оказване на първа долекарска помощ, лична защита, безопасност на движението по пътищата, здраве, етика, право и как да оцеляват в природата. Идеята на програмата е децата, забавлявайки се, да усвоят различни, интересни и полезни знания, които да им помогнат да вземат правилните решения в трудни ситуации.

На територията на ОДМВР Монтана работят общо 11 детски полицейски управления, в които са обхванати около 270 деца.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.