Полицията излезе с подробности за вчерашната катастрофа

Полицията излезе с подробности за вчерашната катастрофа

Както вчера сайтът „Монтана 24“ първи съобщи със снимки за жестоката катастрофа между тир и микробус, днес от полицията дадоха подробна информация за инцидента.

Катастрофата е станала около 11,30 ч. на път Е-79 в землището на село Винище между тежкотоварен автомобил „Рено Т430 Комфорт” с прикачено полуремарке „Шмиц”, с пловдивски регистрации, с водач Д.И./47 г./ от гр. Пазарджик и лекотоварен автомобил „Рено ДЦИ 150” с полски регистрационен номер, с водач полският гражданин А.С./28 г./ от гр. Сандомиерж, Полша.

Водачът на лекотоварния автомобил „Рено ДЦИ 150” А.С. при движение в колона в посока от гр. Видин към гр. Монтана навлиза в насрещната лента за движение и се блъска в товарния автомобил. В резултат на удара водачът А.С. получава счупване на долния крайник.

Транспортиран е от екип на ЦСМП в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ за лечение. По двете мпс-та са нанесени множество щети, както и по товара автомобила с полска регистрация.

Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство по чл. 343 ал. 1 буква „б“ от НК в РУ Монтана.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.