121 товарни автомобила и 12 автобуса са проверени при операция на “Тиспол”

Възстановено е движението през прохода "Петрохан"

121 товарни автомобила и 12 автобуса са проверени при едноседмична акция на “Тиспол” в област Монтана. Проверките са извършени по метода на «широкообхватния контрол» в седмицата от 14 до 20 май 2018 г. на територията на всички държави-членки на европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL.

При контрола на товарните автомобили са установени 34 нарушения – 27 нарушения на скоростния режим, 2 – нередовни документи на водача, 1 – техническа неизправност, включително нарушения на габаритите, 1 – нарушение за неукрепен товар, 3 други нарушение на ЗДвП.

При извършения контрол над 12 автобуса нарушенията са 7 – 4 тахографски нарушения, 2 – нередовни документи на водачите, 1 – неизползване на обезопасителен колан. В проверките са участвали екипи на Пътна полиция, Регионална дирекция «Автомобилна администрация», служители на икономическа и криминална полиция.

През изминалата седмица служителите на пътна полиция са установили 268 нарушения на водачи на МПС в област Монтана. Съставени са 94 акта и 145 фиша. Заловени са 4-ма неправоспособни шофьори и 4-ма водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. Издадени са 5 заповеди за налагане на принудителни административни мерки за прекратяване на регистрации на МПС.

На територията на областта са регистрирани 2 тежки ПТП, с 4-ма пострадали граждани, без жертви на пътя.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.