Вижте кои са стипендиантите на община Монтана

Вижте кои са стипендиантите на община Монтана

Анна- Мария Арсенова е носител на специалната стипендия на община Монтана в размер на 5100 лева. Стипендията се предоставя на две плащания и днес кметът Златко Живков връчи втория транш от средствата.

Анна-Мария е пианист. Тя е на 16 години и учи в Природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски”. Има три първи и едно трето място от национални конкурси. Носител на специалната награда на фондация „Енчо Киряков”

Стипендиите на Община Монтана са за постижения в три области – „ Култура и изкуство”, „Наука и техника” и „Спорт”. Най-голяма е специалната. Средствата които отпуска общината на носителя й са 5100лева. Следва годишната – в размер на 3060 лева и еднократната от 510 лева.

Три момичета са годишните стипендианти на община Монтана. Те са Дияна Михайлова в област „Наука и техника”, Елина Асенова – област „Култура и изкуство” и Кристина Емилова в област „Спорт”

Диана Михайлова е на 19 години. Тази година се дипломира в Природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски. Има 8 награди от национални конкурса за есе. Заради четири от тях е приета в три университета на страната.

Елина Асенова е на 13 години. Учи в гимназията за преподаване на чужди езици „Петър Богдан” . Нейното изкуство е народното пеене. През годината е спечелила 7 награди от национални и международни конкурси.

Кристина Йорданова е на 16 години. Учи в Природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски”. Кристина е вицешампион на страната по шахмат. От 6-годишна играе шах. Състезава се от 9 годишна. Мечтае да стане гросмайстор за жени.

Носителите на еднократни стипендии са четири момичета и едно момче.

Здравка Танова е на 17 години. Учи в VІІ СОУ Йордан Радичков. Тя е бронзов медалист от Европейско първенство по самбо.

Зорница Викторова е на 10 години и учи в VІ Основно училище „Иван Вазов”. Тя е носител на награди от конкурси по поп пеене.

Мария Малинова е на 10 години и също учи ІV основно училище „Иван Вазов”. Има призови места от конкурси по народно пеене

Михаил Ангелов е на 15 години. Учи в Природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски”. Има две големи награди от състезания за видеомонтаж.

Ива Еленкова е на 17 години. Учи в Природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски” . Има две национални награди за литература, две – за история, една – за журналистика и една – за математика.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.