Кметът Златко Живков пя химна на Монтана за празника на града

Кметът Златко Живков пя химна на Монтана на трибуна за празника на града

Кметът Златко Живков произнесе традиционното си обръщение към жителите на Монтана и обяви гостите на Монтана пристигнали от близки и далечни страни.

Кметове от Фонтейн, Франция, Шмалкалден -Германия, Банска Бистрица – Словакия, Каракал и Моцацеи -Румъния, Пирот и Ниш -Сърбия и Дзержинский – Русия, посрещна днес Живков.

Той запя химна на Монтана заедно със зам.-кметът Диман Георгиев и децата от детския център „Ние врабчетата”. След изпълнението 51 бели гълъба колкото са дните след Великден, бяха пуснати и прелетяха над главите на мнозинството.

На тържествената сесия на общинския съвет кметът на Шмалкалден Томас Камински отправи покана за сътрудничество към представителите на руския град Дзержинский, за което кметът на Монтана да съдейства.

Управлението на Шмалкалден има опит с прокарване на мостове за международно сътрудничество на регионално ниво . Местните власти от германския град съдействаха за установяването на връзките между Монтана и френския град Фонтейн.

Кметът на френския град Жан Пол Троверо поздрави всички на български език. Той направи ретроспекция на българо-френските отношение от Х век, когато е сключен първия договор между българи и франки, досега.

И въпреки всички полезни връзки между двата народа, Троверо е сигурен, че има много по-важни неща и това са разума ,случайността или това което наричаме съдба, и най-вече сърцето.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.