Художник, актьор, писател и бизнесмен станаха почетни граждани на Монтана

Художник, актьор, писател и бизнесмен станаха почетни граждани на Монтана. Отличията им бяха връчени пред всички официални гости на тържествената сесия на Общинския съвет.

С титлата „почетен гражданин” за своя принос в развитието на Монтана бяха удостоени Рени Петрова – дългогодишен преподавател по изобразително изкуство, разкрила магията на изкуството в сърцата на хиляди деца.

Писателя и журналист Мартен Калеев – автор на книги председател на дружеството на СБП и главен редактор на алманаха за литература, изкуство и култура ”Огоста”.

Актьорът Петър Митев – посмъртно удостоен, за постиженията му в театралното изкуство, оставили топъл спомен в сърцата на всички хора от Монтана.

За принос в развитието на икономиката на Монтана с почетното звание бе отличен Крум Христов – създател на фирмата БКК, водещ производител на мебели от метали, с износ в Европа и Северна Америка.

Той е създал над 360 работни места и спонсорира значими културни и спортни събития в община Монтана. Христов дари паричната стойност на наградата – 2500 лева, на Центъра за младежи и деца с увреждания в Монтана.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.