ЧЕЗ разпределение повишава сигурността на електрозахранването в Лом

Ръководството на ЧЕЗ се срещна с местните власти от област Монтана

ЧЕЗ разпределение повишава сигурността на електрозахранването в Лом

Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с кметове на общини и техни представители от област Монтана. Домакин на събитието беше областният управител Росен Белчев. По време на срещата бяха представени реализираните инвестиционни проекти през 2017 г., плановете и приоритетите на компанията за 2018 г.

През 2017 г. ЧЕЗ Разпределение инвестира 1,9 млн. лв. в реконструкции на мрежи ниско напрежение с цел подобряване качеството на електрозахранването във всички общини в областта.

Най-мащабни бяха извършените реконструкции в монтанските села Николово, Крапчене, Стубел, както и в Берковица, Вършец, Георги Дамяново, Брусарци, Якимово, Лом, Вълчедръм и в селата от община Бойчиновци – Ерден, Охрид и Громшин. Компанията подмени трансформатори за 132 хил. лв. в Монтана, Берковица, Чипровци, Лом и Брусарци.

Реконструкция и изграждане на мрежи средно напрежение за 790 хил. лв. с цел подобряване сигурността на електрозахранването бяха реализирани в общините Монтана, Берковица, Чипровци, Лом, Брусарци, Якимово и Вълчедръм.

През 2018 г. специален акцент в инвестиционните намерения на ЧЕЗ Разпределение в област Монтана е повишаването на сигурността на електрозахранването чрез монтирането на електромери с дистанционно обслужване.

Новата технология ще подпомогне минимизирането на незаконните присъединявания, с което ще се повиши многократно качеството на услугата на редовните клиенти. Инсталациите на новата технология в областта стартират в гр. Лом. Инвестицията е в размер на 1,6 млн. лв.

Други значими обекти, чиято реализация започва през настоящата година в област Монтана, са подмяната на изолации на въздушни електропроводи в гр. Брусарци, с. Мартиново, с. Смирненски, с Буковец и с. Одровци. Цялостна реконструкция на мрежа ниско напрежение стартира в с. Комощица, общ. Якимово.

ЧЕЗ провежда поредица от срещи с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с местните власти на територията, която обслужва.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.