Операция на TISPOL провери над 400 водачи

Установени са 3 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол и 3-ма – след употреба на наркотични вещества

Едноседмична операция на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция –  TISPOL бе проведена на територията на страната ни и на всички страни членки на ЕС. Акцията обхвана периода от 4 до 10 юни, съобщават от Областната Дирекция на МВР  – Монтана.

В хода на операцията са извършени проверки на 423 водачи. Установени са шестима нарушители, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотични вещества.  Връчени са 21 електронни фиша на водачи на МПС и са отнети 3 шофьорски книжки за неплатени глоби. Девет водачи са шофирали без задължителната застраховка „Гражданска отговорност”.

В седмицата от 04 до 10 юни при изпълнение на контролната си дейност пътните полицаи са установили и 423 нарушения на водачи на МПС. Съставени са 158 акта и 253 фиша и е прекратена регистрацията на 9 МПС. Регистрирано е едно тежко ПТП, с 2-ма ранени граждани. Установени са 13 нарушения на пешеходци

По време на акцията са разкрити 2 криминални престъпления, едно престъпление, свързано с наркотични вещества. В хода на полицейската операция е установено лице, обявено за общодържавно издирване.

 

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.