Нов граничен пункт в област Монтана

Реални са възможностите Европейската комисия да осигури средства за изграждането на нов граничен пункт в област Монтана.

Нов граничен пункт в област Монтана

Реални са възможностите Европейската комисия да осигури средства за изграждането на нов граничен пункт в област Монтана. Така ще бъдат свързани два от най-изоставащите региони на България и Сърбия.

По време на посещението си в Монтана Огнян Златев – ръководител на Представителството на Европейската комисия в България заяви, че при полагане на необходимите усилия, подобна радикална промяна е напълно възможна.

На срещата присъства и  посланика  на Република Сърбия у нас Владимир Чургус. Той разговаря с областния управител Росен Белчев, кметовете на Чипровци и Георги Дамяново, председателят на общинския съвет в Монтана инж. Иво Иванов, зам. кметът Тихомир Антонов.

Основна тема на срещата бе свързаността на Западните Балкани като възможност за контакти  във всички области. Посланик Владимир Чургус подчерта важното значение на европейските фондове за подобряване на инфраструктурата в граничните области. Той отбеляза, че трябва да се търсят всички възможности за развитие на района.

„Много си приличаме и при нас този край се обезлюдява и младите бягат в чужбина”, каза посланикът. Участниците в срещата заявиха категорично, че изграждането на нов пропускателен пункт ще оживи запустяващия северозапад. Присъстващите бяха единодушни, че това е правилният път за развитие на най-бедния регион на Европейския съюз.

Изграждането на нов ГКПП между България и Сърбия ще бъде обсъдено и на предстоящата среща на президентите  на двете страни в Белград.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.