48 зрелостници завършват с отличен успех Езиковата гимназия

ПГПЧЕ „Петър Богдан” изпрати тържествено випуск 2018

11 зрелостници от езиковата гимназия са запазили успех отличен 6 през целия курс на обучение

На тържествена церемония в залата на Драматичен театър „Драгомир Асенов” в Монтана бяха връчени дипломите на 100-те момичета и момчета от випуск 2018 г. на Езиковата гимназия в Монтана. Випускът завършва със среден успех от дипломите много добър 5,40.

48 зрелостници завършват с отличен успех. Най-много са в 12 б клас- 17 на брой, със среден успех на класа Отличен 5,60. С най- висок успех завършват Гергана Марианова и Давид Владимиров- 5,99. 11 зрелостници са запазили успех отличен 6 през целия курс на обучение.

Випуск 2018 на елитното училище е постигнал най- високите резултати за регион Монтана: Среден успех: Мн. добър 5,21 при 4,90 за миналата година:

– по български език и литература – мн. добър 4,99 и първо място за региона;

– по втори ДЗИ мн. добър 5,42 и първо място в региона: резултатът по немски език е отличен 5,63; по география и икономика е отличен 5,63; по английски език . отличен 5,59, като единадесет от тях са пълни шестици.
– 45% от зрелостниците имат отлични оценки от ДЗИ.

В поздравителното слово към випуска директорът г-жа Пенка Ненкова подчерта, че 56 зрелостинци завършват с по няколко документа: освен дипломата за средно образование, 23 от тях са придобили Немска изикова диплома, 10 са притежаващите сертификата IELTS, 10 са носителите на Трети професионален сертификат на Кеймбридж, 9 – на Втори, а 4-ма – на Първи сертификат на Кеймбридж.

С решение № 13 на ПС от 18 юни 2012 са учредени почетен знак и почетна грамота за особени заслуги и за изключителен принос в утвърждаване авторитета на гимназията. Съгласно решение на ПС от 9 май тази година почетният знак бе връчен на: Давид Владимиров Иванов, Александра Петкова Петкова и Ванеса Олег Димитрова.

Със същото решение на ПС почетната грамота се връчва по азбучен ред на: Бетина Пламенова Благоева, Гергана Марианова Цветанова, Георги Диманов Георгиев, Михаела Панайотова Кашановa, Натали Методиева Иванова, Станислав Даниелов Кръстев и Стефани Росенова Димитрова.

Словото на директора завърши с пожелание за успех в покоряването на света. Г-жа Ненкова изрази увереност, че с езиците, които зрелостниците владеят, с уменията и компетентностите, които притежават, светът ще бъде техен.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.