Избити коне в землището на гр. Вършец!

В полицията е получен сигнал от 39 годишна жителка на град Вършец, която съобщила, че в землището на населеното място има застреляни с пушка десетина коне.

Избити коне в землището на гр. Вършец!
снимката е илюстративна

На 23.06.2018 г. около 18,20 ч. в полицията е получен сигнал от 39 годишна жителка на град Вършец. Жената съобщила, че в землището на населеното място има застреляни с пушка десетина коне.

При извършената проверка е установен един умъртвен кон, с прободни рани, собственост на подалата сигнала жена. Намерен е и кон с прободни рани, но жив – собственост на К.И., роден 1993 г. от гр.Вършец. Намерени са още 3 коне с прободни рани, собственост на С.К., на 25 г. и С.Б.27 г., и двамата от гр. Вършец.

При пристигане на местопроизшествието на дежурна оперативна група е установено, че има втори умрял кон, намиращ се в местността „Под Кюнеца“, в землището на гр. Вършец, собственост на 32 годишният А.И. от гр. Вършец.

Извършен е оглед на 6 коне с участие на ветеринарен лекар. Установено е, че всички животни са били пуснати безстопанствено, на паша и не са регистрирани по надлежния ред. При оглед на второто умъртвено животно, в белия му дроб е открит проектил от сив метал, който е иззет по надлежния ред.

При друг случай, около 14 часа вчера 46-годишен жител на курортния град съобщил на телефон 112 за друго мъртво животно. Мъжът разказал на униформените, че в местността „Обреща“ в землището на село Долна Бела Речка е намерил трупа на коня си, който е бил изчезнал преди няколко дни. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група. С участието на ветеринарен лекар е извършен оглед, като аутопсията на животното показала прободна рана в червото.

Междувременно, полицаите във Вършец са успели да разкрият група конекрадци. Малко след 8 часа вчера в полицията във Вършец е получен сигнал, според който група лица са разбили катинар и са освободили кон. Животното е било задържано във волиера за безстопанствени коне.

Сигналът е посетен от дежурна оперативна група. В хода на проведеното разследване по горещи следи станало ясно, че извършители са И.А., Г.И.  и К.И.,  и тримата от Вършец. Г.И. с твърд предмет счупил катинара на волиерата. Тримата освободили един от конете. Г.И. е задържан за срок до 24 часа.

За момента няма данни престъпленията да са свързани. Работа по случая продължава РУ Вършец.

 

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.