Арестуваха друсан шофьор с фалшиви документи

Водачът е задържан за 24 часа.

Мъж твърди, че е пребит през нощта в Берковица

Полицията в Лом е арестувала друсан шофьор, който се е опитал да се измъкне от проверка с фалшиви документи за техническа изправност.

Днес, около 01:00 ч. сутринта на ул.“Софийска“ в гр. Лом е спрян за полицейска проверка „Фолксваген Пасат“ с врачански регистрационен номер. Автомобилът, собственост на 43 годишен врачанин, е бил управляван от Й.Я., на 19 г. от гр. Лом, който е тестван за наркотици  с техническо средство  „Drug checк 3000“ . В хода на проверката е установено, че водачът управлява под въздействие на канабис.

Водачът е представил удостоверение за изправност на пътното превозно средство за периода от 21.03.2018 г. до 21.03.2019 г., издадено от технически пункт в гр. София и знак за преминат периодически технически преглед. При направената справка е установено, че документите са фалшиви и автомобилът не е преминал годишен технически преглед.

На водача са съставени 2 акта по ЗДвП. По случая са образувани бързо производство по чл. 343 б, ал. 3 и досъдебно производство по чл. 276, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК.
Водачът е задържан за 24 часа.

Работа продължава РУ Лом. 

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.