Удар срещу наркотрафика в Бойчиновци

Иззета е зелена тревиста листна маса, която при направен полеви наркотест е реагирала на канабис

Удар срещу наркотрафика в Бойчиновци

От Пресцентъра на МВР – Монтана съобщиха за успешна акция срещу наркотрафика, проведена вчера в град Бойчиновци. Около 17,15 ч. в кв. „Огоста“ в града служители на Участък Бойчиновци са установили 27 годишната Р.М. от с . Дългоделци, общ. Лом. Тя е предала доброволно полиетиленово топче, с общо тегло 0,4 грама. То съдържало суха зелена тревиста маса, реагираща при полеви тест на канабис.

Акцията срещу наркотрафика продължила, след получена информация. Служители на Участък Бойчиновци са направили претърсване в двуетажна къща с дворно място в гр. Бойчиновци. Имотът е собственост и обитаван от О.П., на 65 години и О.О., на 22 години. Върху маса на терасата пред дома е намерена и иззета зелена листна тревиста маса, с общо тегла 14 грама.

Конфискуваната зелена листна маса, също реагирала при направения полеви наркотест на канабис. О.О. е заявил, че е открил растението в гориста местност в землището на село Ерден по пътя за летището. При последвалия оглед на мястото са намерени и иззети 2 стръка растения, с височина съответно 120 и 130 см и тегло 237 грама.

По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 354а, ал. 3 от НК.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.