Удря ни мощен циклон! Очакват се до 60 л./кв.м!

По всяко време метеоролизите ще имат готовност да съобщават за количеството валежи в региона.

Удря ни мощен циклон
снимката е илюстративна

Срядата в Монтана ще започне с валежи които ще продължат през целия ден, прогнозират от sinoptik.bg. Под влияние на средиземноморския циклон „Нефели“, дневните температури ще се понижат, като в средата на седмицата ще заемат интервала между 15 и 20 градуса. Облачността ще остане значителна, със слаби до умерени пориви на вятъра. Очаква се късно привечер валежите да спрат за кратко.

В страната, под влияние на преминаващия през Балканите средиземноморски циклон, през нощта и утре валежите ще продължат. Интензивни и значителни по количество – до 60 литра на квадратен метър, ще са явленията през нощта главно в Централна България, а през деня – на места в югоизточната половина от страната.

Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне, но ще има и временни усилвания с развитието на купесто-дъждовната облачност. Привечер и през нощта срещу четвъртък валежите в много райони временно ще отслабнат, на места и ще спрат. Температурите ще бъдат по-ниски от обичайните – максималните ще са предимно между 20° и 25°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, но с преминаването на средиземноморския циклон ще се понижи още.

Монтана24 напомня, че Хидрометеорологичната обсерватория в  Монтана е в режим на готовност за преминаване към екстремна работа заради очакваните интензивни валежи в областта. По всяко време метеоролизите ще имат готовност да съобщават за количеството валежи в региона.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.