Жълт и оранжев код за дъжд и гръмотевици е в сила за почти цялата страна

Жълт и оранжев код за дъжд и гръмотевици е в сила за почти цялата страна, показва сайта на Националния институт по метрология и хидрология (НИМХ). Оранжев код е обявен за областите София-град, София-област, Монтана, Враца, Ловеч и Пазарджик. През следващото денонощие в тези области валежите ще продължат, като по-значителни ще са през първата половина. Очаквани са нови количества валежи до 25-40 л/кв.м.

В областите Видин, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Пловдив и Плевен е в сила жълт код за валежи. В тези райони през следващото денонощие валежите ще продължат, като по-значителни ще са през първата половина. Очаквани са нови количества валежи до 25-30 л/кв.м.

Жълт код за валежи и гръмотевична активност са в сила и за Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич. В тези области ще има краткотрайни валежи с локални количества до 20 л/кв.м.

В Монтана, краят на работната седмица ще започне облачно, с характерните за изминалата седмица валежи. Температурите ще са в интервала между 16 и 22 градуса. След обяд, се очаква разкъсване на облачността, намаляване на вятъра до незначителен и спиране на валежите.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.